Kläder av papper

Sverige står för en stor del av exporten av papper och återvinningen är bra ur ren hållbarhetssynpunkt. Återvinningshanteringen är stor då papper går att återvinna flera gånger innan fibrerna i papperet tar slut och då kan man använda det som bränsle istället. Vill man ha något nytt att ha på sig och stå ut från mängden kan det vara en rolig idé att skaffa ett plagg gjort av papper. En speciell återvinningsprocess gör att papper kan användas för att formas till kläder men det kräver att man är försiktig så att papperet inte går sönder.

Annorlunda roliga kläder

Hållbarhet är något som diskuteras världen över och att tillverka kläder av återvunnet papper är kanske inget självklart men det fungerar. Det kan bli riktigt stilfullt och man kan även få papper att se ut som spets genom att klippa eller bränna det. Man klipper ut papperet i de former man vill ha på plaggen och sätter ihop dem med antingen limpistol eller häftapparat. miljövänliga kläder av papper är en smart idé ur miljösynpunkt och de är mer hållbara än man kan tro. Papper används redan i vissa plagg som exempelvis de som skapas av pappersgarn som tillverkas i Japan och används till jeans.

Mode i papper

Några modedesigners har fått upp ögonen för just designade plagg av papper och vem vet, om några år kanske det finns som ett alternativ på marknaden. Intresset för pappersgarn växer på marknaden då det är ett hållbart material att skapa kläder av och med nya utvecklingsmetoder av materialet växer ett nyskapande fram. Olika designers har redan provat att skapa trendiga plagg av papper och haft mindre utställningar men det dröjer nog innan de hamnar i butikerna för försäljning. Kläderna bör ju hålla för väder och vind och då speciellt regn vilket kräver en speciell process. Att skapa pappersplagg är både hållbart och efter att kläderna slitits ut går de tillbaka i återvinningsprocessen igen.

Comments are closed